Folkia forbrukslån

Alle kan komme i en situasjon hvor det oppstår et forbigående behov for ekstra penger. Grunnene kan være mange, men skyldes gjerne uforutsette utgifter. Skal bilen plutselig repareres eller varmtvanns-berederen må utskiftes, da kan det bli behov for et lån om du ikke har en bufferkonto. Med et forbrukslån fra Folkia trenger du ikke stille noen form for sikkerhet for lånet og du kan bruke pengene til hva du måtte ønske.  Det er kun noen få krav Folkia har til potensielle lånetakere:

1.Du må ha fylt 20 år

2.Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

3.Du må ha en fast årlig inntekt

4.Og du må ha folkeregistrert adresse i Norge

Lånets størrelse og nedbetalingstid

Oppfyller du disse kravene kan du sende inn søknaden din. Du kan søke om lån på mellom kr 1000 og kr 20 000 hos Folkia. Lånene er et forbrukslån, men beregnet for dem som får et midlertidig behov for ekstra penger. Det vil si at lånene har kort nedbetalingstid, fra mellom seks til tolv måneder. Lånene er derfor også velegnet om du trenger å kjøpe flybilletter til ferien, men ikke har fått feriepenger enda. Da kan du kjøpe dem når de er billige ved å låne pengene hos Folkia og betale lånet tilbake når du har fått feriepengene dine.

Renteutgifter på lånebeløpet fra Folkia

Det skal ikke legges skjul på at renten er høy på denne type forbrukslån. Men når en ser på beløpene, så vil ikke renteutgiften isolert sett bli veldig stor. Om du f.eks. låner kr 10 000 og betaler disse tilbake over seks måneder, så blir det en samlet rentekostnad på kr. 1968. Ved siden av renten vil du bli belastet et gebyr for opprettelse av lånet. Dette gebyret er på kr 350. Utover etableringsgebyret vil det bli lagt til et månedlig termingebyr på kr 45.

Når du søker om lån hos Folkia, vil du få svar i løpet av kort tid. Du kan søke via nettsiden deres og så snart søknaden din har vært gjennom en kredittvurdering, vil du motta svar på om lånet blir innvilget eller ikke. Blir lånet innvilget, kan du godkjenne lånedokumentene og tilhørende betingelser med din BankID. Denne er med på å sikre at Folkia utbetaler lånet til rett person og at ingen andre kan ta opp gjeld i ditt navn.  Så snart de signerte dokumenter har blitt godkjent av Folkia, vil lånet bli utbetalt. Da kan du disponere over beløpet og begynne nedbetalingen en måned etter.