Låne penger til ferien

Ferie er noe som alle liker. Og det er alltid fristende å reise på en skikkelig langtur til eksotiske strender, spesielt når det er vinter ute, kaldt og masse snø. Da er det mange som drømmer om reiser til steder som Asia, USA eller Sør-Amerika. Selv om det ikke er så dyrt i dag som det har vært, så er en slik tur fortsatt noe som koster penger og som tar en stor del av beholdningen på kontoen. Noe annet er at skal en reise langt, så bør en bestille lang tid i forveien for å sikre seg billige billetter.

Lån penger og kjøp billettene mens de er rimelige

Og det er ofte her at problemet dukker opp. For det er de færreste som har mye penger til rådighet til å betale for flybilletter kanskje et år i forveien. Skal du vente på feriepengene, så har billettene allerede blitt mye dyrere. Da er det selvsagt en mulighet å låne penger til ferien. Med et forbrukslån kan du kjøpe billettene når de er rimeligst og skal dere reise langt, vil dere ofte spare mere enn det koster i renter på et likt lån.

Betingelser for forbrukslån til ferien

Du trenger ikke det største lånet for å finansiere ferien din. Men hos de fleste banker og finansieringsselskaper, kan du låne inntil kr 500 000. Som nevnt så kan du snilt søke om et lån på kr 50 000, om det er det beløpet du trenger til flybilletter. Du kan betale lånet tilbake over 15 år, men husk på at jo lengre tid du bruker på nedbetalingen, desto større blir rentekostnaden. Derfor er det verdt å overveie å betale lånet tilbake så snart du har fått feriepengene dine eller i iallfall ikke bruke mer enn et par år på å betale lånet tilbake.

Du må gjennom en kredittvurdering

Hvor mye du må betale i rente avhenger av en kredittvurdering. Den laveste renten fås til rundt 10% effektiv rente, men det er ikke uvanlig å måtte betale rundt 15% i rente på et forbrukslån.  Utover renten må du også betale et månedlig termingebyr på mellom kr 30 og 50 samt et etableringsgebyr for opprettelse av lånet.  Dette gebyret kan være på mellom kr 600 og kr 2000, så se godt etter hvilke betingelser de ulike långiverne tilbyr.  Når du har sendt inn søknaden din vil du motta svar i løpet av kort tid. Blir den innvilget, vil du motta et tilbud om lån samt de betingelser banken kan tilby. Se gjennom dokumentene og kan du godta vilkårene, gjenstår kun å signere for lånet før du kan bestille reisen din.